Vierbonensalade met vleestomaat en waterkers

Deze goed vullende bonensalade kun je enkele dagen bewaren. Hij is dan ook ideaal om vooruit te maken voor de lunch van de volgende dag. Gezond en rijk aan eiwit!

Dit heb je nodig (4 personen)

Dit recept komt van Sla | Organic Salad Bar. 

  • 200 ml plantaardige of gewone yoghurt, citroen & olijfolie dressing
  • 1 potje kikkererwten, uitlekgewicht 240 g
  • 1 potje borlotti bonen, uitlekgewicht 240 g
  • 1 potje azuki bonen, uitlekgewicht 240 g
  • 200 g diepvries tuinbonen
  • 3 vleestomaten
  • 1 zakje waterkers 100 g
  • 1 bos basilicum, gehakt
  • snufje zwarte peper

vierbonen_salade

Zo maak je het

Spoel de kikkererwten, borlottibonen en azukibonen goed af met koud water en laat ze uitlekken in een zeef. Kook de tuinbonen ongeveer vier minuten in een ruime pan met kokend water en zout. Snijd de vleestomaten in stukjes van 11⁄2 cm en hak de waterkers fijn. Meng de ingrediënten in een grote kom en maak de salade af met de dressing, het gehakte basilicum en de peper. Enjoy!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

< Terug
Boek een proefles