Oranjesoep

Oranje boven met deze heerlijke oranjesoep! Deze soep bestaat uit wortel, gember en mango. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig

  • 1 grote ui, gepeld en in blokjes
  • 4 tenen knoflook, gepeld en gekneusd
  • 3 centimeter gember, geschild
  • 1 eetlepel ontgeurde kokosolie
  • 1 bekertje rode linzen
  • 4 worteltjes, geschrapt en in schijfjes
  • 1⁄2 mango (of 1 grote appel), geschild en in stukjes
  • 1 chilipepertje, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
  • 1 groentebouillonblokje (bio)
  • paar takjes koriander, zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 150 milliliter kokosmelk

orange soup

Zo maak je het

Verhit de kokosolie in een pan. Fruit de ui en knoflook met de gember. Doe de wortelschijfjes, de mangostukjes, het bekertje rode linzen, en het bouillonblokje erbij. Doe er 800 milliliter water bij en breng alles aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen, voeg het pepertje toe en laat alles nog eens 5 minuten pruttelen. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met zeezout en peper. Haal de pan van het vuur, vis de gember en het pepertje uit de soep en pureer met een staafmixer. Dien op met de verse korianderblaadjes bovenop. 

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

gratis_proefles

< Terug
Boek een proefles