Aspergesoep van de schillen

Gooi nooit meer de schillen van de asperges weg en geniet van deze heerlijke romige aspergesoep! Je hebt maar 5 ingrediënten nodig. Je kunt de soep ook invriezen en later op eten. Duurzaam en simpel!

Dit heb je nodig

  • schillen en kontjes van ongeveer 1 kilo asperges
  • 1 sjalotje
  • klontje vegan boter (of gewoon Blue Band)
  • 1 liter groentenbouillon
  • peper & zout

aspergesoep

Zo maak je het

Verwarm de boter in een soeppan en fruit het sjalotje. Doe alle schillen en kontjes van de asperges erbij als de ui glazig is. Roer goed door en laat een paar minuten warm worden. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Laat de soep ongeveer twintig minuten zachtjes koken totdat de schillen zacht zijn. Zet het vuur uit en laat de soep een nachtje staan.
Mix de soep de volgende dag met een krachtige staafmixer of in een keukenmachine totdat je een gladde massa overhoudt. Zeef de soep met een hele fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout.

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

< Terug
Boek een proefles